Nuffnang header

Sunday, 15 July 2018

Cara Daftar Ahli Shaklee

Bagaimana cara daftar sebagai  ahli shaklee?

Adakah anda memang seorang pengguna tegar produk shaklee?

Adakah anda selalu beli barangan shaklee?

Adakah anda pengamal vitamin shaklee?

Adakah anda masih belum mendaftar sebagai ahli shaklee?

Jika YA, anda pasti menyesal selepas tahu kelebihan mendaftar ahli shaklee.



Sekiranya anda memang pengguna produk dan vitamin shaklee, Kakgojez sarankan agar anda cepat-cepat mendaftar sebagai ahli shaklee yang sah. Sebabnya utamalah mestilah untuk mendapatkan harga ahli yang lebih jimat berbanding beli pada harga runcit.

Jangan sama sekali anda dikir  ‘alahh beli sikit je. Tak perlu nak daftar ahli shaklee pon’. Sebab ramai yang tidak sedar sebenarnya jika dihimpunkan sebulan pembelian mungkin boleh dapat hasil minima bonus. Ini mungkin anda tidak sangkakan.

Sebagai contoh, jika anda membeli 2 botol vivix anda sudah secara automatiknya layak mendapat bonus pada bulan hadapan. Selain itu, perbezaan harga belian runcit dan harga ahli shaklee juga adalah berbeza sehingga  rm70 atau lebih. Malah jika mendaftar sebagai ahli, bonus terus dalam bank pulak tu. Kalau kira, boleh cecah RM100 juga tu kan.

Kelebihan lain sekiranya anda mendaftar sebagai ahli shaklee, adalah anda juga berpeluang untuk menikmati kelebihan lain sebagai ahli seperti menyertai program yang dianjurkan, dan berpeluang menikmati insentif shaklee yang lain.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee, anda boleh hubungi kakgojez, whatsapp 010-5667312 atau klik saja link whatsapp ini (http://shakleedaftarahli.wasap.my/)


Saturday, 14 July 2018

Tips Memilih Produk Skincare Penjagaan Kulit Wajah

TIPS PILIH SKINCARE UNTUK ORANG PENTINGKAN KESIHATAN KULIT MUKA

Kali ni saya nak share tips untuk pilih skincare yang sesuai secara umum la.

1. Tengok jenis kulit anda. Kering ka, berminyak ka. Cara dia, basuh muka dengan air suam 5-6 kali.
Lepas beberapa minit,

Kalau rasa kulit ketat maknanya kulit jenis kering.
Kalau bila dap dengan kapas muka tu keluar minyak, maknanya kulit berminyak.
Kalau nampak berminyak kat kawasan hidung & dahi je, tu kulit kombinasi.

2. ​Ambik yang basic.
Kalau kulit awak takda apa2 masalah, cukuplah pencuci muka, pelembap & krim malam untuk kulit yang lembut dan tona sekata.

3. ​Kenali masalah kulit. Contohnya kalau ada kedut ka, jeragat ka, parut jerawat ka, pori besar ka, mungkin awak perlukan tambahan item lain seperti serum dan toner.

4. Tengok apa kandungan skincare tu. Macam kita kat Malaysia ni sebab mentari panas sangat, mungkin kita perlukan pelembap dengan SPF yang lebih tinggi.

5. Gunakan produk yang ada bahan aktif. Kalau boleh bahan2 ni terbukti melalui ujian klinikal la. Baru kita yakin nak guna.

6. Elakkan produk yang gunakan pewangi. Sebab pewangi ni bahan paling utama penyebab alahan kulit.

7. Walaupun agak sukar, sebolehnya cari produk yang bebas bahan kimia berbahaya. Sama ada bahan tu kena ban atau pun tidak.

8. Harga letak tepi. Kalau awak jumpa skincare yang selamat & sesuai untuk kulit awak, biarpun mahal itulah yang patut awak pilih. Namun, bukan bermaksud yang murah takda kualiti. Sebab tu jangan pandang harga dulu.

9. Kalau nak jimat masa, dapatkan review daripada sumber yang boleh dipercayai. Kalau company tu jamin produk dia selamat, berkesan melalui kajian, itulah yang awak kena pilih dulu.

Lagi2 kalau awak menghidap PCOS, memang kena cari skincare yang bebas bahan kimia sebab banyak bahan dalam skincare yang boleh jadi pengacau hormon walaupun produk tu diluluskan oleh badan berwajib.


Friday, 13 July 2018

Vitamin C Untuk Kulit

Pentingnya vitamin untuk kulit yang sihat

Korang tahu tak yang vitamin dapat membantu memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen meghasilkan struktur saluran darah yang baik dan vitamin c membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang meghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup , kulit akan jadi kasar dan kering.Krim yang mengandungi vitamin c memperbaiki rupa dan tekstur kulit

Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kukit gebu.



Vitamin c shaklee ni mampu dimiliki oleh semua lapisan sebab harganya yang sangat berpatutan dan kesannya yang tip top.

So nak tunggu apa lagi?
Kalau nak cantik dan gojes jom try vitamin c shaklee ni 😍

Hubungi : 010-5667312 atau klik link whatsapp ini (www.wasap.my/60105667312/vitamin+c)


Thursday, 12 July 2018

Youth Moisturiser SPF50 Sunblock Terbaik

YOUTH MOISTURISER SPF 50 SUNBLOCK TERBAIK!
.
Sinaran matahari ialah musuh utama kulit kita. Kalau kita guna banyak produk kecantikan, mekap, TAPI kita tak jaga kulit muka dari sinaran matahari ni, rugi tau semua produk yang kita guna selama ni.

Nak tau tak, efek matahari ni la yang jadikan muka kita tua cepat! Kusam, kedut, jeragat, jerawat, haa semua ni majoriti kulit rosak disebabkan kulit kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau.

Untuk protect kulit muka daripada sinaran matahari yg bahaya ni, setiap hari guna my favorite Youth Moisturizer SPF50!



SPF50 ni khas untuk pasaran Malaysia je tau. Kalau kat US, Youth Moisturizer cuma SPF30 sahaja. Cuaca Malaysia ni terlalu panas, so Shaklee rumuskan kandungan SPF50 special untuk kita.

Ada 2 jenis sinar UV yg boleh rosakkan kulit kita tau :
  •  UVA : menyebabkan penuaan yg mendatangkan kedutan & age spot.
  •  UVB : membakar kulit & menyebabkan kulit gelap.


Kebiasaannya, sunblock/sunscreen kat pasaran sekarang, mampu halang salah satu sahaja sama ada sinaran UVA atau UVB dari bakar kulit kita.

If muka kita terdedah kepada UVA & UVB secara keterlaluan, boleh menyebabkan kanser kulit!



Kalau korang perasan, atas packaging moisturizer ni ada label Broad Spectrum. Apa Broad Spectrum ni?

Only Sunblock with Broad Spectrum sahaja yang mampu melindungi muka kita daripada 2 sinaran ni sekali! And guess what? Youth Moisturizer ni ada kandungan Broad Spectrum, which ia mampu melindungi kulit daripada kedua2 sinar UVA & UVB yg bahaya ni!



The best thing is, Youth Moisturizer ni bukan takat protect muka dari matahari, tapi tolong lembutkan sekali kulit kita, and repair skintone bagi sekata! And utk siapa yang minat makeup, Youth Moisturizer ni boleh jadi primer and highlighter tau. Memang mekap tahan lama and glowing bila korang pakai ni.

Kalau duduk rumah je, memang still korang patut pakai sunblock sebab sinaran matahari especially UVA boleh tembus kaca & awan gelap. So, kita actually terdedah kepada matahari gak even duduk rumah je tau.

Dah tau kan kepentingan & kehebatan Youth Moisturizer Sunblock SPF50 ni?  memang tak boleh miss everyday pakai ni. Meh la sama-sama protect muka kita supaya sentiasa kekal cantik and muda!

Untuk pembelian dan konsultasi boleh whatsapp Kakgojez di 010-5667312 atau klik terus (http://nakyouthshaklee.wasap.my/)

Untuk pembelian menggunakan kad kredit/kad debit, klik saja link : Set YOUTH Shaklee.


Wednesday, 11 July 2018

Cara Tempah Youth Shaklee Paling Mudah & Cepat

Macam mana nak buat tempahan set skincare Youth Shaklee?

Anda sudah bersedia nak buat tempahan Set Skincare Youth?

Kakgojez percaya anda telah buat penyelidikan serba sedikit tentang kebaikan youth dan kelebihan youth shaklee berbanding produk penjagaan wajah yang lain.

 Anda boleh dapatkan melalui beberapa cara, antaranya:

1. Tempah sendiri Youth shaklee secara online menggunakan kad kredit/kad debit.

Belian Youth Shaklee secara kad kredit atau kad debit

2. Beli Set Youth Skincare daripda pengedar youth yang sah dan berdaftar.

Anda boleh hubungi Youth Distributor Active, Kakgojez, whatsapp : 010-5667312 atau klik saja link whatsapp ini (http://nakyouthshaklee.wasap.my/ )


3. Walk in branch. Cara ini boleh terus walk in sekiranya anda sudah mendaftar sebagai ahli shaklee. Jadi  anda perlu pastikan anda telah berdaftar sebagai pengedar shaklee terlebih dahulu. Boleh contact kakgojez untuk pendaftaran ahli shaklee.

Daftar Ahli Shaklee

Selepas daftar sebagai ahli shaklee yang sah. Anda akan dapat nombor id. Anda boleh terus pergi ke branch cawangan shaklee yang sah.


Tuesday, 10 July 2018

Tips Cantik: Kecilkan Pori Muka

Cara kecilkan liang pori yang terbuka

Hari ni Kakgojez nak kongsikan sedikit tips kecantikan dari tumbuhan iaitu aloe vera. Untuk pengetahuan korang aloe vera banyak kebaikan dia salah satunya mengecilkan poripori.



KakGojez nak ajar korang cara nak kecilkan pori wajah dengan menggunakan satu bahan sahaja iaitu anda hanya perlukan ALOE VERA GEL sahaja

Apa yang korang perlu lakukan adalah
1) sapukan beberapa gel aloe vera kepada liang dan urut selama beberapa minit. seeloknya gunakan aloe vera yang segar.
2) biarkan gel aloe vera di atas kulit wajah korang selama 10 minit dan kemudian bilas dengan air sejuk.


KEBAIKAN ALOE VERA
1) korang sapu aloe vera setiap hari dapat mengecilkan liangliang pori wajah korang.
2) seterusnya dapat berfungsi melembutkan serta melembapkan muka korang dan membantu mengecilkan liang pori yang besar.
3) gel aloevera dapat membersihkan serta menyuburkan kulit dan menghilangkan minyak dan kotoran dari liang tersumbat.
4) aloevera juga berfungsi dapat merawat wajah korang yang sunburn.


Kalau nak lebih senang korang guna je Set Youth Shaklee, lebih-lebih lagi guna Toner Youth Shaklee tu confirm dapat kecilkan poripori dan bersihkan pori yang tersumbat punca kepada jerawat.

Monday, 9 July 2018

Pengedar Shaklee Kawasan UUM, Changlun, Bukit Kayu Hitam, Jitra & Alor Setar

Stokis Shaklee Kawasan UUM, Changlun, Bukit Kayu Hitam, Jitra & Alor Setar

Anda mahu vitamin dan produk shaklee ready stock?

Anda mahu COD produk shaklee?

Anda mencari Pengedar Shaklee Kedah?

Anda mencari stokis Shaklee Alor Setar?

atau Ejen shaklee kawasan Jitra?

atau Pengedar Sah Shaklee Kubang Pasu bagi kawasan Changlun, UUM dan Bukit Kayu Hitam?

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee kawasan Changlun, UUM, Bukit Kayu Hitam, Jitra dan Alor Setar. Saya juga turut menyediakan penghantaran Vitamin Shaklee secara PERCUMA terus ke pintu rumah anda di UUM dan Changlun. Semua stock vitamin shaklee adalah fresh daripada syarikat shaklee dan READY STOCK. 

Selain itu juga, adakalanya jika ada permintaan vitamin shaklee di kawasan Jitra, Alor Setar dan Sungai Petani, saya juga turut hantarkan.

Hubungi saya di talian 010-5667312